Jouw persoonlijke coach

Hans Mooyman

Ik ben Hans Mooyman, woon in Beverwijk en ben gediplomeerd  Jongerencoach & Beroepscoach. Sinds 2018 mag ik mij ook Internationaal gecertificeerd NLP Master Practitioner noemen. Tevens ben ik oprichter en eigenaar van Kennemer Coaching.

 
Ruim 25 jaar houd ik mij al bezig met jongerenwerk. De laatste 10 jaar voornamelijk met het coachen van jongeren tot aan diepgaande interventies binnen het systeem bij zwaardere hulpvragen (counseling).

Als jongerencoach krijg ik veel hulpvragen waaronder het vast zitten, niet lekker in je vel zitten, studiekeuze (stress), problemen thuis, angst & pleinvrees, overmatig middelengebruik, niet planmatig kunnen werken, problemen op het werk etc.

Coaching kan op vele manieren afhankelijk van de situatie. Maar het belangrijkste is dat ik vooral samen met jou kijk naar wat op dit moment belangrijk voor je is. Mogelijke oorzaken uit het verleden komen we vanzelf tegen.

Belangrijk is dat jij als jongere bij mij altijd centraal staat, ook als anderen, zoals bijvoorbeeld je ouders, voor het traject betalen.

Het is uiteindelijk altijd jij als jongere om wie het gaat!

Alle informatie die ik met jou bespreek blijft ook altijd bij mij en wordt nooit met je ouders of wie dan ook gedeeld. Dat valt onder de beroepscode en beroepseed welke ik heb afgelegd.

Heb je het idee dat je verder wilt en jouw hulpvraag aan mij wilt voorleggen, of samen onderzoeken welke hulpvraag of vragen jij mee worstelt?

Denk dan niet langer na want dat heb je waarschijnlijk al veel te lang gedaan.

Ga doen en stuur mij vrijblijvend een berichtje dan neem ik snel contact met je op.

Hans Mooyman - Gecertificeerd Jongerencoach bij Kennemer Coaching Beverwijk

Hans Mooyman - Gediplomeerd Jongerencoach & Beroepscoach

Waar krijg ik energie van?

 • Jongeren die in beweging komen en graag aan de slag willen met een coach- of hulpvraag
 • Water! De Zee, het Strand, daar wordt ik echter superactief van!
 • Mensen die Durfen te Dromen
 • Jongeren die Durfen te Doen!
 • Fijne vrienden om samen Lekker gek mee te doen en te kunnen zijn wie je bent!
 • Blijven ontwikkelen op het gebied van coaching, counseling, systemisch werk en alles daar omheen.
Beroepscoaches
Quality Award

De Nederlandse Academie voor Psychotherapie, waar ik mijn opleiding heb gevolgd, is aangesloten bij de Nederlandse Orde van Beroeps Coaches (NOBCO) en heeft het EQA keurmerk gekregen voor de Beroepscoach opleiding.

Het European Quality Award | EQA-keurmerk is een Europees kwaliteitskeurmerk voor opleidingen op het gebied van coaching & mentoring. Opleiders met het EQA-keurmerk bieden de zekerheid van een kwalitatief goede coachopleiding en voldoet aan strenge Europese kwaliteitseisen en –richtlijnen.

Quality Award

Mijn specifieke opleidingen hNLP zijn internationaal gecertificeerd door “The International Institute of Humanistic Neuro-Linguistic Psychology (INHNLP) en de NVNLP.

Certificering coach opleiding Kennemer Coaching International Institure of Humanistic Neuro-LInquistic Psychology (INHNLP)
Certificering NLP opleiding Kennemer Coaching

Diplomeringen & Certificaten

Behaalde Dipoma's en Certificaten

 • DIPLOMA Beroepscoach Practitioner (HBO)
  Opleider: De Nederlandse Academie voor Psychotherapie
  EMCC European Quality Award (EQA) geaccrediteerd

 • DIPLOMA Jongerencoach Practitioner (HBO)
  Opleider: De Nederlandse Academie voor Psychotherapie
  EMCC European Quality Award (EQA) geaccrediteerd

 • CERTIFICAAT NLP Master Practitioner (internationaal)
  Opleider: NTI-NLP

Opleiding en training

Om als coach bij te blijven volg ik diverse opleidingen, trainingen en workshops. Een korte opsomming van de meeste relevante en succesvol afgeronde opleidingen en trainingen;

 

Coaching is continue blijven werken aan jezelf en aan je vaardigheden. Zo volg ik scholing aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en heb ik onder andere mijn opleiding tot internationaal gecertificeerd NLP Master Practitioner succesvol afgerond in 2018. Met regelmaat volg ik losse workshops om bij te blijven in mijn vakgebied en volg aanvullende trainingen op het gebied van systemisch werk en jongeren coaching specialisaties.

Ik ondersteun jongeren met een hulpvraag, of die even een extra steuntje in de rug nodig hebben, op het gebied van gevoelens, angsten of onzekerheid op het gebied van school, studie of werk.

Mijn achtergrond

Sinds 1988 houd ik mij bezig met jongerenwerk, variërend van het begeleiden van kinderen & jongeren in de vrijetijdsbesteding, als diepgaande interventies binnen het systeem bij zwaardere hulpvragen.

Ruim 30 jaar heb ik mij als vrijwilliger in mogen zetten bij meerdere lokale jongeren verenigingen in Beverwijk waar ik ontzettend veel moois heb mee mogen maken. Dankbaar werk! Daar is ook mijn passie ontstaan voor het coachen van jongeren en jong volwassenen. Na deze periode ben ik drie jaar als senior coach gaan werken voor de landelijke vereniging Scouting Nederland waar ik mijn coachingsvaardigheden en methodieken verder heb kunnen uitbreiden, een mooie en vruchtbare tijd. Landelijk heb ik vele jongeren maar ook bestuursleden mogen coachen en echt mooie resultaten behaald waar ik trots op ben!

Momenteel zet ik mij in voor diverse vrijwilligers organisaties. Dit zijn onder andere Z11 jongerencoaching in Alkmaar, stichting Welzijn Beverwijk en Challenge Day Nederland. Voor deze laatste ondersteun ik de programma's op schoolgemeenschappen door het hele land waarbij ik als group facilitator leerlingen van het voortgezet onderwijs help coachen binnen het programma 'Over de Streep' (bekend van het gelijknamige programma van de KRO gepresenteerd door Arie Boomsma).

Ook ben ik co-trainer bij het programma Youth Academy van NTI-NLP uit Limmen. Jaarlijks kan ik daarmee leerlingen in speciale trainingen de kans geven om via ervaringsoefeningen krachtiger in het leven te staan, het zelfvertrouwen te vergroten, gerichter te kunnen kiezen, beter contact met zichzelf en anderen te kunnen maken en beter te kunnen dealen met alles wat op hun pad komt. Die trainingen zijn gebaseerd op methodieken uit Linguïstisch Programmeren (NLP) en Systemisch Werk (SW).

Missie / Visie & Methodieken

De missie van Kennemer Coaching is om jongeren in het digitale tijdperk waarin we leven beter in contact met zichzelf te laten komen. Door beter naar het lichaam te luisteren ontstaat rust en balans waardoor vragen vaak onderbewust al worden opgelost.

Antwoorden op vragen als 'wat wil ik' en 'waarom blijf ik hangen in patronen' worden beantwoord en persoonlijke waarden (waar sta ik voor) en identiteit (wie ben ik) worden helder en uitlegbaar.

De Generatie Z jongeren vraagt om een andere aanpak. Zij zijn opgegroeid in een volledig digitaal tijdperk.

Aandacht, vertrouwen en ruimte is nodig om jongeren weer contact te laten maken met deze belangrijke waarden. 

Jongeren (weer) bewust laten worden van hun eigen kracht. Dit door middel van (een-op-een) coaching waarbij inzichten en handvatten worden gegeven. Hierdoor wordt de bewustwording van de eigen mogelijkheden verder vergroot.

Kennemer Coaching gebruikt hiervoor technieken die direct zichtbaar en voelbaar zijn en daardoor zeer effectief zullen zijn op korte termijn.

Methodieken

Systemisch Werk

Systemisch werk geeft inzichten in het gedrag van mensen vanuit een systemisch gezichtsveld.

Het uitgangspunt van de systemische benadering is dat wij functioneren in menselijke systemen. Een systeem is bijvoorbeeld het gezin, de familie, de school, een vriendengroep etc.

De werking van levende systemen wordt gestuurd door een aantal principes:

 1. Ieder persoon heeft recht op een plek
 2. Systemen kennen een ordening
 3. Ieder systeem zoekt naar balans in geven en nemen

Wanneer er een verstoring ontstaat in deze principes, raakt een systeem uit balans en komen er dynamieken op gang om het evenwicht weer te herstellen. Dit zijn onbewuste processen, die ons allemaal beïnvloeden. Ook kinderen en adolescenten worden geraakt door mogelijke verstoringen en juist zíj proberen aan het verbroken evenwicht binnen het gezin als systeem te appelleren, door ‘opvallend’ gedrag te gaan vertonen, of door ziek te worden.

Systemisch werk maakt onderliggende problemen zichtbaar en bespreekbaar waardoor het bovenliggende gedrag kan worden verklaard maar ook effectief kan worden behandeld.

NLP
ACT

Samen aan de slag!

Coaching zorgt ervoor dat je lekker in je vel gaat zitten. De sinalen van je lichaam beter leert begrijpen en vooral om antwoorden te vinden op voor jou belangrijke vragen. Door coaching kom je in balans en leer je hoe je een sterkere versie van jezelf kunt maken. Coaching werkt altijd!

Dus wil jij ook de kans pakken om door middel van ervaringsoefeningen krachtiger in het leven te staan, je zelfvertrouwen (verder) te vergroten, gerichter te kunnen kiezen, beter contact met jezelf en anderen te kunnen maken en beter te kunnen dealen met alles wat op je pad komt?

Natuurlijk wil je dat! Als je al zover bent gekomen met lezen zegt iets in jou dat je de volgende stap maar eens moet zetten en dat kan alleen jij maar! Luisteren naar je gevoel is soms lastig maar ook daar kunnen we jou bij helpen.

Lees niet verder en stuur een bericht met jouw hulpvraag of alleen om aan te geven dat je graag een vrijblijvend gesprek wilt.

Druk op de knop om een bericht achter te laten.

VOOR COACHES

Disclaimer

Alle rechten voorbehouden door Kennemer Coaching.

KLIK HIER voor de uitgebreide disclaimer