Wat is coaching ?

Een coach begeleidt en ondersteunt je bij het behalen van precies dat wat je graag wilt bereiken. Je verbetert vaardigheden die je al bezit, of je leert nieuwe vaardigheden aan. We werken veelal met Client Based Coaching. Jij bepaalt zelf het doel. De coach stelt je vragen, geeft adviezen en voegt waar nodig kennis toe.

Vaak is het lastig om problemen zelf vanuit meerdere kanten te bekijken. Het ‘probleem’ is dan ook meestal niet het probleem, maar de gedachten over en aan het probleem. Deze gedachten gaan onbewust. Met behulp van gesprekstechnieken leren wij je deze gedachten te herkennen en er goed mee om te gaan. Een goede coach leert jou te leren van jezelf en ervoor te zorgen dat je precies weet wat je doelen zijn en hoe je daar moet komen.

 


 

Coaching zelf kent vele vormen. Kennemer Coaching is thuis in verschillende manieren van coachen en tijdens de intake gaan we op zoek, en bepalen we welke wijze van coachen bij jou past. Niemand is namelijk hetzelfde!

Zo is er onder andere oplossingsgerichte coaching om ervoor te zorgen dat je van de plek waar je nu bent snel komt op de plek waar je wilt zijn. Deze manier zorgt ervoor dat je op een snelle manier inzicht krijgt in dat gene waar je mee worstelt. Door dat inzicht kom je dan ook al snel tot oplossingen en kan je zelf verder.

We bekijken dan eerst in welke fase van het veranderingsproces jij je bevindt. Daardoor maken we de behandeling effectief: kortdurend en oplossingsgericht.

 


 

Ook kan het zijn dat je al heel lang worstelt met iets en al veel hebt geprobeerd om het op te lossen. Je blijft maar in kringetjes draaien. Misschien heb je zelfs al eens bij een psycholoog geweest of heb je andere vormen van therapie geprobeerd. De oorzaak van je probleem ligt dan meestal dieper. Ook daarvoor kan je bij Kennemer Coaching terecht en gaan we op zoek naar het onderliggende probleem van je problemen. Daarvoor beschikken we een wat uitgebreider pakket. Informeer ernaar als je denkt dat dit op jou van toepassing is.

Coaching is laagdrempelig, je hebt er geen verwijzing voor nodig en het brengt je altijd een stap verder of zelfs tot waar je wilde zijn!

 

 


De bron van het werkwoord ‘to coach’ is ‘het vervoeren van een gewaardeerd, of waardevol persoon van waar hij was, naar waar hij wil zijn’. Het woord coach werd voor het eerst gebruikt bij de universiteit van Oxford Engeland, om een privé-leraar aan te duiden die studenten voorbereidde op een tentamen. Deze leraar had geen vak-inhoudelijke kennis, maar leerde de student leren.Jij als jongere centraal! Wil je weten waarom?

Klik op onderstaande knop.

Persoonlijke coaching voor jongeren bij Kennemer Coaching Beverwijk

Jouw eigen coach

VOOR COACHES

Disclaimer

Alle rechten voorbehouden door Kennemer Coaching.

KLIK HIER voor de uitgebreide disclaimer