Coaching & Counseling

Soms kan het voorkomen dat op een gegeven moment even niet goed meer weet hoe nu verder? Je loopt vast in je leven en weet eigenlijk niet goed hoe dat komt. Je hebt behoefte aan zorg maar waar moet je zijn? Coaching en/of Counseling is dan de juiste weg. Coaching en counseling vallen onder psychosociale hulp aangezien er geen sprake is van een stoornis waarvoor geneeskundige zorg nodig is. Daarom valt deze hulp niet onder de geneeskundige GGZ en je hebt dan ook geen verwijzing van een huisarts nodig voor deze vorm van coaching.

Coaching & Counseling

Kennemer Coaching biedt verschillende vormen van coaching & counseling aan:

Mental Coaching

Mentale coaching is een van de meest voorkomende vorm van coaching. Het wordt gebruikt wanneer datgene wat tussen je oren zit, je in de weg zit. Je gedachten en overtuigingen staan je doelen in de weg en je hebt daardoor een soort tunnelvisie. De mentale coach helpt je in te zien dat je dingen ook op een andere manier kunt bekijken, je doelen op een andere manier kunt realiseren en andere wegen kunt bewandelen.

Psychosociale Counseling

Counseling heeft in de beginfase een beschouwend en analyserend karakter en dat neemt een andere dynamiek met zich mee. Bij een counselor ga je ook terug in je verleden met als doel om jezelf (je ontwikkelde gedrags-en denkpatronen en jouw emoties) in het heden beter te begrijpen en dit te verwerken. Hier zit die verdieping.

Als je een pas op de plaats maakt dan creëer je ook ruimte voor realiteitszin. Hoe is je situatie nu? Vaak blijven we in het verleden hangen of kijken we teveel naar de toekomst. Door deze realiteitszin zie je wat werkelijk is. En dit is ook het punt van waaruit ik als counselor met iemand aan de slag ga.

Persoonlijke Ontwikkeling

Persoonlijke coaching wordt vaak gezien als dé manier van coachen. Persoonlijke coaching heeft tot doel om je te begeleiden bij je persoonlijke ontwikkeling. Hierbij zal een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld worden, zodat je voor jezelf kunt bepalen waar je over een gegeven tijdsperiode wilt staan in je leven. Wanneer je vragen hebt over je eigen functioneren op het werk kan je een personal coach inschakelen. Bij deze vorm word je doorgrond om erachter te komen wat je persoonlijke kwaliteiten en daaruit voortkomende valkuilen. Vanuit deze kernkwaliteiten en bewustzijn van je valkuilen zal bepaald worden hoe jouw talent omgezet kan worden in persoonlijke successen. Het bewustzijn van je kernkwaliteiten en valkuilen is essentieel bij het plannen van je persoonlijke ontwikkeling, een traject waar de persoonlijke coach een sleutelrol in zal spelen.

Studiekeuze coaching

Als je met een studie wilt beginnen zijn er zoveel mogelijkheden tot een keuze van een studie dat de juiste keuze maken een hele opgave is. Niet verwonderlijk door het grote aanbod van verschillende opleidingen en wat past nu precies bij jou? Dit levert ‘keuzestress’ op en soms ook spijt achteraf. Een studiekeuze bepaalt immers in zekere mate je toekomst toch? Een studiekeuze begint met zelfkennis: wat kan ik, waar word ik blij van, wat zijn mijn waarden en wat motiveert me? Kortom: wat past het beste bij mij en wat zijn daarbij de verschillende opties? hoe weet ik nu wanneer ik de juiste keuze maak?

Studiekeuze coaching helpt jou bij het vinden van deze antwoorden zodat je daarna gericht en met zekerheid jouw beste keuze zak maken.

Loopbaan coaching

Loopbaan coaching is een vorm van coaching gericht op de loopbaan. Wanneer je een baan hebt waarin je jezelf niet helemaal kan laten zien, waarin je je niet prettig voelt of waarin conflicten zijn ontstaan, kan loopbaan coaching worden genomen. Hierin wordt er gekeken naar de specifieke loopbaanwensen, wat belangrijk is in je werk, maar vooral ook naar de gecoachte zelf. Wat zijn je ambities, je talenten, je valkuilen en je obstakels. Aan de hand van deze gegevens kan worden gesteld wat voor baan er bij je past en/of hoe je met succes en plezier kan werken.

Life Coaching

Personal coaching ofwel life coaching. Een life coach daagt je uit om jouw volledige persoonlijke potentieel te benutten. Een life coach of personal coach is een partner of maatje die je helpt het leven te leiden zoals jij dat wilt, op persoonlijk én professioneel vlak. De coach helpt je inzicht in jezelf te krijgen, in je echte drijfveren, wensen en kwaliteiten. Wat wil je echt en waar wordt je gelukkig van? Samen stel je een aantal doelen op. Je leert nieuwe vaardigheden en voert veranderingen door om deze doelen te bereiken.

Wat kan je verwachten van een coaching traject?

Coaching zelf kent vele vormen zoals je inmiddels hebt begrepen. Kennemer Coaching is thuis in verschillende manieren van coachen en tijdens de intake gaan we op zoek, en bepalen we, welke wijze van coachen bij jou past. Niemand is namelijk hetzelfde! Het kan zijn dat je al heel lang worstelt met iets en al veel hebt geprobeerd om het op te lossen. Je blijft maar in kringetjes draaien. Misschien heb je zelfs al eens bij een psycholoog of psychiater geweest of heb je andere vormen van therapie geprobeerd maar heeft dit je niet geholpen? De oorzaak van je probleem ligt dan meestal dieper. Ook daarvoor kan je bij Kennemer Coaching terecht en gaan we door middel van counseling op zoek naar het onderliggende probleem van de problemen welke je ervaart. En dit op een manier die bij jou past en weaarbij jij je prettig voelt, dat mag je ook aangeven.

Daarvoor starten we altijd een standaard coachingstraject en passing counseling toe daar waar nodig. Indien nodig verlengen we het traject met gerichte therapie voor jouw probleem. Informeer ernaar als je denkt dat dit op jou van toepassing is.

Binnen een coachingstraject begeleidt en ondersteunt een jongerencoach je bij het behalen van precies dat wat je graag zelf wilt bereiken. Je verbetert vaardigheden die je al bezit, of je leert nieuwe vaardigheden aan. Jij bepaalt zelf het doel. De coach stelt je vragen, geeft adviezen en voegt waar nodig kennis toe. Een coachingstraject sluit dan ook aan op de problemen, vragen en wensen die in jouw leven een rol spelen. Je bepaalt zelf de onderwerpen die worden besproken. De coach denkt met jou mee, voelt met je mee en vraagt vooral door om juist datgeen naar boven te halen wat vaak kan worden gezien als de belemmering waardoor je niet verder komt.

Bij een jongerencoach kan je openhartig en eerlijk vertellen wat er nu echt in je om gaat en daar dan serieus mee aan de slag te gaan. Concrete stappen zal je gaan zeten om juist datgeen te bereiken wat je al langere tijd wil maar niet lukt doordat je steeds weer terugvalt in oude patronen of vastloopt. Je neemt kleine stapjes die ertoe leiden dat jij precies daar komt daar waar je wilt zijn. Dat kan uitgroeiren tot ander gedrag, een nieuwe vriendenkring of zelfs een radicale wending in je leven.

Vaak is het lastig om problemen zelf vanuit meerdere kanten te bekijken. Het ‘probleem’ is dan ook meestal niet het probleem, maar de gedachten over en aan het probleem. Deze gedachten gaan onbewust. Met behulp van gesprekstechnieken leren wij je deze gedachten te herkennen en er goed mee om te gaan. Een goede coach leert jou te leren van jezelf en ervoor te zorgen dat je precies weet wat je doelen zijn en hoe je daar moet komen.


Vertrouwelijkheid en geheimhouding

Binnen het coachen zal het vaker voorkomen dat het gaat om persoonlijke informatie, dat is goed en ook nodig want het gaat altijd om wat er binnen in jou gebeurt, niet het gedrag dat we zien aan de buitenkant. Het zullen das heel persoonlijke onderwerpen zijn. Dingen die je moeilijk vindt of hebt meegemaakt in je jeugd, of dingen waar je je voor schaamt.. Alles dat wordt besproken wordt vertrouwelijk behandeld en blijft altijd tussen jou en je coach. Het wordt met niemand anders gedeeld, ook niet met je ouders, verzorgers, school, psycholoog of wie dan ook zonder jouw toestemming. Privacy en vertrouwelijkheid worden bij Kennemer Coaching heel serieus genomen.


Kosten

Bij psychosociale hulp (coaching en counseling) is er geen sprake is van een stoornis waarvoor geneeskundige zorg nodig is en daarom valt deze hulp niet onder de geneeskundige GGZ. Dit betekent ook dat er meestal geen vergoeding via de zorgverzekering mogelijk is en de kosten zelf betaald moeten worden of op andere wijze worden voldaan.

Voor de tarieven en alternatieven voor de bekostiging van coaching en/of counseling, klik hier. Voor de wijze van betaling zullen vooraf afspraken worden gemaakt. Betaling kan per faktuur in delen, of in een keer. Ook is betaling per iDeal of pin mogelijk. Aan een telefonisch kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden.


Aanmelden

Weet je al genoeg en wil je je meteen aanmelden? Klik op onderstaande button. 


  

Wil je je direct aanmelden?
Klik op onderstaande knop.

Persoonlijke coaching voor jongeren bij Kennemer Coaching Beverwijk

Jouw eigen coach

VOOR COACHES

Disclaimer

Alle rechten voorbehouden door Kennemer Coaching.

KLIK HIER voor de uitgebreide disclaimer